A Henna paszta készítése és használata

Hozzávalók 1 db ( 45 gr.- os) henna pasztához

Keverj össze 6 gr.(1 teáskanál) cukrot 28 gr.(9 teáskanál) legalább 50%-os citromlevet!

Tegyél hozzá 20 csepp eukaliptusz olajat, majd adj hozzá 10 gr.(3 teáskanál) hennaport úgy, hogy fogkrém állagú legyen! Ha sűrű, adj még hozzá citromlevet, ha túl híg, akkor hennaport!

Az egészet jól keverd össze, hogy csomómentes legyen. Ezután töltsd bele a tölcsérbe és zárd le (celluxszal vagy bármilyen ragasztószalaggal!)

Bekeverés után 1 napot hagyd állni szobahőmérsékleten, hogy beérjen, csak utána tudsz vele dolgozni.

A festés megkezdéséhez a tölcsér hegyét vágd le úgy, hogy a kívánt vonal vastagsággal tudj dolgozni! Kb. 0,5-1 mm vastagságban kell felhordani a pasztát a bőrre és ennél vékonyabb vonalat ne is használj mert, halvány lesz. A sötétebb szín eléréséhez egyszerűen csak többször át kell festened a mintát. Mikor nem használod a pasztát, a tölcsér hegyét ragaszd le celluxszal, hogy ne száradjon ki, és tedd hűtőbe a pasztát, így kb. 1-2 hétig megőrzi a minőségét.

Ha hosszabb ideig nem használod a pasztát (1-2 hónap) akkor mélyhűtőben tartsd! (akár 1 hónapig is eláll), ekkor használat előtt meg kell várni, hogy felengedjen.

Csőrrel fölfelé tedd egy langyos vízzel teli pohárba, de vigyázz, hogy ne folyjon bele víz!

Így kb. 20 perc alatt használható lesz.

FONTOS! A friss henna nagyon könnyen elkenődik ezért vigyázz, hogy száradási idő alatt ne érjen hozzá semmi!

Miután elkészült a mintád hagyd a pasztát a bőrödön, míg ki nem szárad! (ez kb. 1-2 óra)

Miután kiszárad a paszta azt le kell kaparni! Kézzel le tudod kaparni, illetve magától is lepereg miután teljesen kiszáradt. Víz ne érje az érintett bőrfelületet minimum 6 órán keresztül!

Miután a kiszáradt pasztát lekapartad a henna minden esetben halvány narancsszínt hagy a bőrön. Minimum 24 óra kell, hogy elérje a végleges színét ami minden esetben barna, vöröses barna.

Kb. 1-2 hétig marad a bőrön, a bőr kopásával eltűnik, testápolóval való kenése lerövidítheti a tartósságát. Napozni, szoláriumozni nyugodtan lehet vele, viszont a minta alatt nem fog barnulni a bőr! Víz érheti, viszont a termál és gyógyvizek lerövidíthetik a minta tartósságát.

 

Sikeres, szép munkákat kívánunk!Henna porHenna por
  25gr, 50grHenna olajHenna olaj   10ml, 20mlHenna sablonHenna sablon
   Henna tölcsérHenna tölcsér
  2db, 4dbHenna festőpálcaHenna festőpálca   5db